Μια συνταγή κλασική, παραδοσιακή και διαχρονική για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς το ψητό αρνί τους το Πάσχα.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο 1,5-2 κιλά
- 2 κιλά πατάτες baby, ολόκληρες
- 12 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Κλωνάρια θυμαριού, φρέσκο
- Προαιρετικά λίγα ντοματίνια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Αλατίστε το μπούτι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού και κάντε μασάζ, 5 λεπτά
- Τοποθετήστε το στο ταψάκι
- Πλύντε τις πατάτες baby καλά και βάλτε τις όμορφα στο ταψάκι
- Μην καθαρίστε τα σκόρδα, βάλτε τα ολόγυρα -Πιπέρι και θυμάρι
- Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό
- Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο -Για κάθε κιλό αρνιού χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο
- Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο μισή ώρα πριν το τέλος
- Ελέγξτε αν χρειαστεί και άλλα υγρά
- Οταν ψηθεί, αφήστε το ένα τέταρτο να χαλαρώσει και σερβίρετε με σαλάτες και σάλτσες
- Σερβίρετε σε πιατέλα τις πατάτες ολόκληρες και το κρέας σε φέτες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο