Σημαντικό «χτύπημα» κατά του παράνομου τζόγου πέτυχε η αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), όπως ανέφερε ο επικεφαλής της, κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου.
Συνολικά 992 sites συμπεριλαμβάνει η μακροσκελής λίστα της Επιτροπής με 48 ακόμα να προστίθενται, έπειτα από έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα.
Έπειτα από εντατικούς ελέγχους για την πάταξη του παράνομου τζόγου και την προστασία του κοινού, διαπιστώθηκε ότι 48 sites (ιστότοποι) παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Σε 992 ανέρχονται πλέον οι ιστότοποι της 17ης έκδοσης της Blacklist της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), μετά και την προσθήκη 48 επιπλέον ιστοτόπων.
Από τις σχετικές έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.Ε.Π., στο πλαίσιο της διαρκούς ανάγκης αποτροπής της λειτουργίας ιστοτόπων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα μη αδειοδοτημένων παρόχων, με στόχο την προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή σε παράνομα δίκτυα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, διαπιστώθηκε ότι 48 ιστότοποι/ονόματα χώρου, παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην Ελληνική Επικράτεια (πρόσβαση από ελληνική IP), κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Η 17η έκδοση της Blacklist είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π.
Επισημαίνεται ότι, σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι δε πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο».
Αναφέρεται δε, ότι σχετικές καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gamingcommission.gov.gr.
Πηγή: ΑΠΕ