Πόλεμο στη Barbie κήρυξε το Ιράν - iefimerida.gr

Πόλεμο στη Barbie κήρυξε το Ιράν

Ιράν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιρανική αστυνομία έχει ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στη Barbie και των καταστημάτων με παιχνίδια που την πουλάνε, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά των συμβόλων του δυτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας «τα καταστήματα που πουλούν αυτές τις κούκλες διαπράττουν έγκλημα και η αστυνομία θα δράσει. Δεκάδες καταστήματα έχουν ήδη κλείσει και αυτό θα συνεχιστεί».

Εδώ και αρκετά χρόνια η αστυνομία διεξάγει τακτικά εκστρατείες εναντίον της κούκλας Barbie και άλλων παιχνιδιών της ίδιας εταιρείας, τα οποία εισέρχονται παράνομα στο Ιράν και πωλούνται από καταστήματα παιχνιδιών, αλλά και παντοπωλεία.

Πριν μερικά χρόνια το Ιράν είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει δύο κούκλες, την Σάρα και την Ντάρα, οι οποίες προωθούν τις ιρανικές αξίες, ως εναλλακτικές λύσεις στην Barbie.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ barbie κούκλα αστυνομία Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ