Ως την Κυριακή του Πάσχα σίγουρα θα φάτε μια φασολάδα.
Ανακάλυψα την καταπληκτική συνταγή της διάσημης μαγείρισσας Marcella Hazan που σαν ιταλίδα ξέρει τι εστί φασολάδα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια φασόλια ξερά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι σόγια φρέσκια
- Αλάτι και νερό
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ξερά φασόλια αποβραδίς με λίγο αλάτι
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasolada1.jpg?itok=vSYJNKsi)
Πλύντε τα και βάλτε σε κατσαρόλα να βράσουν, με κρεμμύδι, φύλλο δάφνης και θυμάρι
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasolada2.jpg?itok=mo-9hNBu)
Σκεπάστε με νερό και βάλτε να βράσουν τουλάχιστον 1,5 ώρα σε κατσαρόλα ή 45 λεπτά σε χύτρα
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasolada3.jpg?itok=cwuOZOpe)
Πετάξτε τα αρωματικά, σουρώστε τα φασόλια και κρατήστε τα υγρά σε μπολάκι
Σε άλλη κατσαρόλα ψιλοκόψτε σκόρδο (αν σας αρέσει) ή ένα κρεμμύδι και ροδίστε με τη σόγια
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasolada4.jpg?itok=NkZfM2uc)
Προσθέστε τα βρασμένα φασόλια και ροδίστε για 6-8 λεπτά να πάρουν επιπλέον αρώματα, προσθέστε λίγα υγρά
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasolada5.jpg?itok=rl2S0Nlh)
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται και λίγο πιπέρι, αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
Σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί – Η Marcella Hazan έβαζε και παρμεζάνα πάνω από τη φασολάδα της
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasolada7.jpg?itok=CrqZiXdb)
![Η φασολάδα της νηστείας | iefimerida.gr 6](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/fasoladaa.jpg?itok=h0zGrsr-)