Ως την Κυριακή του Πάσχα σίγουρα θα φάτε μια φασολάδα.
Ανακάλυψα την καταπληκτική συνταγή της διάσημης μαγείρισσας Marcella Hazan που σαν ιταλίδα ξέρει τι εστί φασολάδα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια φασόλια ξερά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι σόγια φρέσκια
- Αλάτι και νερό
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ξερά φασόλια αποβραδίς με λίγο αλάτι
Πλύντε τα και βάλτε σε κατσαρόλα να βράσουν, με κρεμμύδι, φύλλο δάφνης και θυμάρι
Σκεπάστε με νερό και βάλτε να βράσουν τουλάχιστον 1,5 ώρα σε κατσαρόλα ή 45 λεπτά σε χύτρα
Πετάξτε τα αρωματικά, σουρώστε τα φασόλια και κρατήστε τα υγρά σε μπολάκι
Σε άλλη κατσαρόλα ψιλοκόψτε σκόρδο (αν σας αρέσει) ή ένα κρεμμύδι και ροδίστε με τη σόγια
Προσθέστε τα βρασμένα φασόλια και ροδίστε για 6-8 λεπτά να πάρουν επιπλέον αρώματα, προσθέστε λίγα υγρά
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται και λίγο πιπέρι, αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
Σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί – Η Marcella Hazan έβαζε και παρμεζάνα πάνω από τη φασολάδα της