Στο πασχαλινό σας τραπέζι πρέπει να σερβίρετε και κάποιες σάλτσες ή ντιπ. Τι έχετε σκεφτεί;
Σας προτείνω ένα από τα καλύτερα ντιπ που συνοδεύουν ιδανικά κρέας και λαχανικά, με βάση τα ρεβύθια και το λεμόνι.
Υλικά
- 500 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα, στραγγισμένα
- 1/4 φλυτζανιού ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζάνι χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 φλυτζανιού νερό
- 1/4 της κουταλιάς του καφέ κίμινο
- 1/2 κουταλιά καφέ πάπρικα
![Χούμους, το αυθεντικό | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/hummus1a.jpg?itok=rkp1iebO)
Εκτέλεση
- Βάλτε όλα τα υλικά σε μουλινέτα ώσπου να έχετε μια παχύρευστη κρέμα
- Προσθέστε κατά βούληση νερό αν η κρέμα σας είναι πολύ παχιά
- Δοκιμάστε, προσθέστε λεμόνι, αλάτι ή πάπρικα αν χρειάζεται
- Διακοσμήστε με ελαιόλαδο, μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, πάπρικα, σουσάμι κλπ
![Χούμους, το αυθεντικό | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/hummus1a.jpg?itok=rkp1iebO)
Θαυμάστε παρουσίαση χούμους: Λαχανικά, φρούτα και άνθη της άνοιξης από πάνω!
![Χούμους, το αυθεντικό | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/houmous1_0.jpg?itok=dU9TGh2K)
Κι αυτό το πιάτο στο pinterest είναι αρκετά μεγαλόπρεπο:
![Χούμους, το αυθεντικό | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-04/hummusa.jpg?itok=7ip_djWP)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο