Πάγκαλος: Μυνχάουζεν και ακροδεξιά τσικό στη ΝΔ - iefimerida.gr

Πάγκαλος: Μυνχάουζεν και ακροδεξιά τσικό στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα προς ένα τα πέντε 'ψέματα' της ΝΔ απαντά σήμερα με νέα, τέταρτη ανακοίνωση στο σίριαλ της αντιπαράθεσής του με τη ΝΔ και την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", με αφορμή όσα είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Στρέφεται δε κατά του Γιάννη Μιχελάκη και προειδοποιεί την εφημερίδα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του υπό τον τίτλο "η τελευταία λέξη", ο κ.Πάγκαλος αποκαλεί τον Γιάννη Μιχελάκη "βαρώνο Μυνχάουζεν", επαναφέροντας τις κατηγορίες για 'ακροδεξιά τσικό' με τα οποία επιθυμεί να κυβερνήσει η ΝΔ, μια και ο πρώην διευθυντής του 'Ελεύθερου Τύπου' είναι πλέον εκπρόσωπος ενός κόμματος εξουσίας. Επαναφέρει μάλιστα και το ζήτημα αρχής για το κατά πόσον είναι συμβατό εκδότες ή διευθυντές εφημερίδων να διορίζονται εκπρόσωποι Τύπου ενός κόμματος τη στιγμή που εξακολουθούν να ασκούν έλεγχο στις εφημερίδες τους, όπως λέει."Το ζήτημα δεν είναι τι έγραψε και τι γράφει ο 'Ελεύθερος Τύπος', αλλά η διαπλοκή κόμματος και εφημερίδας με την ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο δύο λειτουργιών, εκ γενετής αντίθετων", λέει ο κ.Πάγκαλος, ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του εκπροσώπου της ΝΔ από τον κ.Σαμαρά ως ...κοινό συκοφάντη.

Οσο για την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας την κατηγορεί ότι "έχει γυρίσει στις εποχές του 'βρώμικου '89'", με τον κ.Πάγκαλο να επιφυλάσσεται ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της, κατηγορώντας την για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Όσο για τα 'ψέματα' της ΝΔ, όπως τα χαρακτηρίζει, ο κ.Πάγκαλος τα παραθέτει, απαντώντας τα ως εξής :

Τα πέντε ψέματα της Νέας Δημοκρατίας

1. Ο Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στην Hurriyet

Ο δημοσιογράφος της Hurriyet αναφέρει εγγράφως ότι δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ούτε καν μια δήλωση, όπως από την πρώτη στιγμή αποσαφήνισε το Γραφείο Τύπου του Αντιπροέδρου. Υπάρχει απλώς η προσφώνηση του Αντιπροέδρου σε γεύμα των ομογενειακών σωματείων της Κωνσταντινούπολης, όπως ακριβώς γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του Αντιπροέδρου

2. Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε»

Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση

3. Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη ότι «οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες και πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές»

Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση

4. Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη «μετά την εξαγορά της FinansBank κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις»

Ο Αντιπρόεδρος επανέλαβε γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της εξαγοράς της Finansbank, όχι ως προς το τίμημα της εξαγοράς που ήταν το αντικείμενο παλαιότερης κριτικής, αλλά ως προς το θετικό γεγονός της προόδου των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας

5. Χθες το απόγευμα η ανεπίσημη θέση της ΝΔ που διακινήθηκε στα γνωστά εκβιαστικά blogs ήταν ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένο κείμενο από συνέντευξη του Πάγκαλου σε Τούρκο δημοσιογράφο (όχι της Hurriyet), στην οποία έχουν καταγραφεί οι επίμαχες δηλώσεις

Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ