Συνελήφθησαν 3 ύποπτοι, που σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας σε αμερικανικές βάσεις - iefimerida.gr

Συνελήφθησαν 3 ύποπτοι, που σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας σε αμερικανικές βάσεις

Φωτογραφία: Aaron Favila/AP/ ΑΡΧΕΙΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και ένας καθηγητής χημείας, που σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας σε αίθουσα συγκέντρωσης σιιτών αλλά και σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Κουβέιτ, συνέλαβαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα al-Rai, στις Φιλιππίνες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πολίτη του Κουβέιτ και έναν Σύρο ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, τρεις μήνες μετά την άφιξή τους στη Μανίλα.

Η al-Rai ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ συνέλαβαν επίσης έναν καθηγητή χημείας από τη Συρία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στις συνωμοσίες.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κουβέιτ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις αρχές του Κουβέιτ, για περαιτέρω σχόλια, αλλά από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Κουβέιτ δεν έχουν απαντήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το Κουβέιτ φιλοξενεί πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και τον Ιούνιο του 2005 υπέστη τη φονικότερη επίθεση, όταν ένας Σαουδάραβας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο σιιτικό τέμενος, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους. Την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis ύποπτοι Κουβέιτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ