Εκτός Ιταλίας, με δικαστική απόφαση, η Uber - iefimerida.gr

Εκτός Ιταλίας, με δικαστική απόφαση, η Uber

Φωτογραφία: Gregorio Borgia/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει την πολυεθνική Uber στην Ιταλία, λίγες μόλις μέρες από ανάλογη απόφαση και της Δανίας να απαγορεύσει στην πολυεθνική τη λειτουργία της στη σκανδιναβική χώρα.

Το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας αποφάσισε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των εφαρμογών Uber, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια καταληκτική ημερομηνία, τη 18η Απριλίου, έχει αποφασίσει και η Δανία.

Τόσο στην Ιταλία όσο και στη Δανία, οι αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις αφορούν στην αντιπαράθεση μεταξύ των οδηγών της Uber με τους οδηγούς των συμβατικών ταξί, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της εταιρείας παράνομη, τονίζοντας μάλιστα ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, που προσφέρονται με την συγκεκριμένη εφαρμογή της Uber, θα έπρεπε να υπόκεινται σε σαφείς και δεσμευτικούς κανόνες.

Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε ότι «μένει άναυδη» και ότι η δικαστική απόφαση αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε διάταγμα, που εξέδωσε η ιταλική κυβέρνηση, ενώ γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Uber
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ