Ο Παπαδήμος μοίρασε κείμενο-κανόνα πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Ο Παπαδήμος μοίρασε κείμενο-κανόνα πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ένα κείμενο που είχε ετοιμάσει το οποίο το περιγράφουν ως «πλαίσιο πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης». Οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης το μελέτησαν, έκαναν προτάσεις, αλλά ο Πρωθυπουργός το απέσυρε και θα το επαναφέρει στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό την προεδρία του, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου «έκλεισε το μάτι» για ανασχηματισμό στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «έχει το πράσινο φως για την σύνθεση της κυβέρνησης, το αριθμό των μελών της και την λειτουργία τη».

Επίσης εκφράστηκε ανοικτά υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, θέση με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά διαφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός δεν πήρε θέση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «ιστορική ευκαιρία» στα κόμματα να επιδιώξουν ευρύτερες συναινέσεις, φέρνοντας ως παραδείγματα την Παιδεία και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το εθνικό φορολογικό σύστημα, τον εκλογικό νόμο και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι ανέφερε το «Σκοπιανό» το οποίο όπως προειδοποίησε θα επανέλθει στην ατζέντα διεθνών οργανισμών και «θα το βρούμε μπροστά μας» τόνισε.

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για διφορούμενη στάση έναντι των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει συμμετέχοντας στη κυβέρνηση συνεργασίας. «Πατούν σε δύο βάρκες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ταυτοχρόνως κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λουκάς Παπαδήμος τους ενημέρωσε για τα ανοικτά θέματα διαπραγμάτευσης του PSI και της δανειακής σύμβασης και τους διαβεβαίωσε: «Θα σας ενημερώνω διαρκώς για όλες τις εξελίξεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ