Τα μασάει ο Φιγιόν για τη Συρία: Να μην υπάρξει σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας - iefimerida.gr

Τα μασάει ο Φιγιόν για τη Συρία: Να μην υπάρξει σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρική εκλογή Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι μπορεί να κατανοήσει την αμερικανική αντεπίθεση στη Συρία, μετά την επίθεση Ασσαντ με χημικά.


«Η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν μονομερώς να χτυπήσουν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σε αντίποινα μετά την επίθεση με χημικά στο Khan Cheickhoun», αναφέρει ο Φιγιόν σε ανακοίνωσή του.
Προσθέτει, ωστόσο, ότι ενώ κατανοεί την αμερικανική αντεπίθεση, αυτή «δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια απευθείας σύγκρουση των δυτικών δυνάμεων με τις δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν. Θα ήταν ένας τεράστιος κίνδυνος για την ειρήνη».
«Η Γαλλία πρέπει να απαιτήσει ώστε η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών να γίνει το συντομότερο δυνατόν και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει σεβαστή η απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων. Η Γαλλία θα πρέπει να απαιτήσει ώστε το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ευρεθεί συμφωνία και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας επικίνδυνης σύρραξης για την παγκόσμια ειρήνη», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν Συρία ΡΩΣΙΑ επίθεση τα μασάει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ