H ευρωπαϊκή ακροδεξιά στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ μετά το χτύπημα στη Συρία - iefimerida.gr

H ευρωπαϊκή ακροδεξιά στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ μετά το χτύπημα στη Συρία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί απ’ τους πιο επιφανείς ακροδεξιούς θαυμαστές του Ντόναλντ Τραμπ του στρέφουν τώρα την πλάτη μετά την απόφασή του να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί τις ίδιες πολιτικές που θα εφάρμοζε η Χίλαρυ Κλίντον.

H ευρωπαϊκή ακροδεξιά στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ μετά το χτύπημα στη Συρία  | iefimerida.gr 0

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε «ξαφνιασμένη» με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου μιλώντας στη γαλλική κρατική τηλεόραση. Θερμή οπαδός του Τραμπ άλλοτε, η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Μετώπου τον κατηγορεί τώρα ότι προσπαθεί να γίνει «αστυνόμος της υφηλίου» κι ότι αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

Η Λεπέν θύμισε ότι ο Τραμπ είχε πει προεκλογικά ότι δεν θα έκανε τις ΗΠΑ «αστυνόμο της υφηλίου, αλλά αυτό ακριβώς έκανε χθες».

Αλλά και ο Νάιτζελ Φάρατζ άσκησε για πρώτη φορά κριτική στο ίνδαλμά του. Ο πρώην ηγέτης των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών του Ukip, που έχει στενές σχέσεις με τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, είπε ότι τον αιφνιδίασε η απόφαση του Τραμπ κι ότι οι οπαδοί του Προέδρου θα διερωτώνται τώρα «που θα τελειώσει όλο αυτό»;

H ευρωπαϊκή ακροδεξιά στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ μετά το χτύπημα στη Συρία  | iefimerida.gr 1

Προειδοποίησε δε την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να μην ακολουθήσει τους Αμερικανούς σε άλλη μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή.

Ο Φάρατζ, που ο ίδιος ο Τραμπ τον είχε καλέσει να μιλήσει σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις κι ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συνάντησε μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε:

«Έχω εκπλαγεί μ’ αυτό. Πιστεύω ότι πολλοί απ’ τους ψηφοφόρους του Τραμπ θα ξυπνήσουν σήμερα και θα ξύνουν τα κεφάλια τους λέγοντας ‘που θα τελειώσει όλο αυτό;’ Ως ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ λέω, ναι, οι φωτογραφίες [με τα θύματα της επίθεσης με χημικά] ήταν τρομερές, αλλά έχω εκπλαγεί. Όποιες κι αν είναι οι αμαρτίες του Άσαντ, είναι κοσμικός.»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ