Ασαντ για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς: Απερίσκεπτη, ανεύθυνη συμπεριφορά των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ασαντ για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς: Απερίσκεπτη, ανεύθυνη συμπεριφορά των ΗΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γραφείο του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ανακοίνωση σχετικά με την κατήγγειλε την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην βάση Αλ Σαϊράτ έκανε λόγο για «απερίσκεπτη, ανεύθυνη συμπεριφορά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι επιθέσεις ήταν «κοντόφθαλμες» και αντικατοπτρίζουν τη συνέχιση μίας πολιτικής που στηρίζεται στη στόχευση και «υποταγή των ανθρώπων» ανεξάρτητα από το ποια είναι η κυβέρνηση. Παράλληλα, τονίζεται ότι η Ουάσινγκτον «παρασύρθηκε αφελώς από μία ψεύτικη προπαγάνδα».

«Η επίθεση αυτή έχει αυξήσει την αποφασιστικότητα της Συρίας να πλήξει αυτούς τους τρομοκράτες πράκτορες, να συνεχίσει να τους συντρίβει και να αυξήσει τον ρυθμό δράσης προς αυτό τον σκοπό οπουδήποτε κι αν βρίσκονται», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της συριακής προεδρίας.

Προηγουμένως, ο συριακός στρατός έκανε λόγιο για «μεγάλες υλικές απώλειες» από την επιδρομή, αν και Ρώσοι δήλωσαν ότι η επιτυχία της ήταν ιδιαίτερα χαμηλή καθώς μόνο 23 από τους 59 πυραύλους χτύπησαν τον στόχο και οι υπόλοιποι είναι άγνωστο που έπεσαν. Σύμφωνα με τη Ρωσία καταστράφηκαν έξι αεροπλάνα.

Από την πλευρά του ο Σύρος διοικητής της αντιπολίτευσης που χτυπήθηκε από τα τοξικά αέρια, καλωσόρισε την αεροπορική επιδρομή και δήλωσε ότι ελπίζει να είναι ένα «σημείο καμπής» στον εξαετή πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ