Τουσκ: Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό της βαρβαρότητας στη Συρία - iefimerida.gr

Τουσκ: Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό της βαρβαρότητας στη Συρία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα στη Συρία δείχνουν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα απέναντι στις βαρβαρικές χημικές επιθέσεις.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγες ώρες μετά την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά της αεροπορικής βάσης των δυνάμεων της Δαμασκού στη βόρεια Συρία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργασθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τερματισμό της βαρβαρότητας στην Συρία, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.


Μογκερίνι: Οι Βρυξέλλες κατανοούν τον στόχο των αμερικανικών πληγμάτων στη Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα πως με τις πυραυλικές επιδρομές τους εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης, οι ΗΠΑ είχαν την «κατανοητή πρόθεση» να προλάβουν περισσότερες χημικές επιθέσεις, αλλά υπογράμμισε πως μια λύση έπειτα από διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να τερματισθεί η σύγκρουση.

«Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση πως εξαπέλυσαν μια επιδρομή στο αεροδρόμιο Σαϊράτ στη Συρία με την κατανοητή πρόθεση να προλάβουν και να αποτρέψουν τη διάδοση και τη χρήση θανάσιμων χημικών όπλων», δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι για λογαριασμό των 28 χωρών μελών της Ένωσης.

«Οι ΗΠΑ μας ενημέρωσαν επίσης ότι αυτές οι επιδρομές είναι περιορισμένες και επικεντρώνονται στην πρόληψη και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων.
Όσοι βρεθούν υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν μέσα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τουσκ Συρία ΗΠΑ βομβαρδισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ