Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με 8 Ρουμάνους και έναν Ελληνα - Δρούσαν σε Αθήνα και Ηπειρο - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με 8 Ρουμάνους και έναν Ελληνα - Δρούσαν σε Αθήνα και Ηπειρο

Φωτογραφία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στην Ήπειρο, εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα Ρουμάνων ληστών που έκλεβαν σπίτια και κοσμηματοπωλεία.

Οι οκτώ συλληφθέντες είναι Ρουμάνοι- πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 31 έως 63 ετών ενώ ο ένατος είναι ένας 54χρονος Έλληνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρια μέλη της σπείρας, επίσης Ρουμάνοι, εκ των οποίων οι δύο αναζητούνται και ο τρίτος είναι φυλακισμένος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, πλαστογραφίες, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων αλλά και στο ενεχυροδανειστήριο του 54χρονου Έλληνα, μεταξύ των κλοπιμαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδείξεις αποστολής εμβασμάτων προς διάφορες περιοχές της Ελλάδος αλλά και της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας συνολικού ποσού άνω των 11.000 ευρώ.

Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 22 περιπτώσεις ληστειών, για τις οποίες ευθύνεται η σπείρα, από τις οποίες 19 σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, 2 στα Ιωάννινα, 1 στη Φιλιππιάδα.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του 45χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Χανίων για σωματεμπορία και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ρουμανικές Αρχές για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπείρα ληστείες Αθήνα ήπειρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ