Δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα το DNA και τα αποτυπώματα του τέταρτου δράστη της ληστείας του Παλαιού Φαλήρου με κάποιον σεσημασμένο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Ωστόσο, οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν πώς η αστυνομική επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο, με υψηλόβαθμο αξιωματικό να εξηγεί ότι ο επικίνδυνος ληστής που διέφυγε πιθανόν να άλλαζε κρυψώνες.
Η υπόθεση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι στον ένατο όροφο της πολυκατοικίας υπήρχε ένας μεγάλος χώρος γεμάτος χρηματοκιβώτια όπου δεν επιτράπηκε ο έλεγχος στις Αρχές. Εκεί μπορεί να βρήκε αρχικά καταφύγιο ο δράστης καθώς και οι μπαλκονόπορτες στα επίμαχα διαμερίσματα ήταν ανοιχτές κάτι που διευκόλυνε την πρόσβασή του.
Από την άλλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θεωρείται δύσκολο το σενάριο να παρέμεινε εξαρχής και επί 14 ώρες στην ντουλάπα στην οποία τελικά και αφόδευσε και έτσι εξετάζονται και άλλοι πιθανοί χώροι στους οποίους μπορεί να βρέθηκε, αλλάζοντας κρυψώνα κάθε φορά που αντιλαμβάνονταν κάτι σχετικά με τις κινήσεις των αστυνομικών στον χώρο. Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα με βεβαιότητα σε κανένα χώρο εκτός από την ντουλάπα του βοηθητικού δωματίου όπου τελικά άφησε τα «ίχνη» του.
Σωρεία λαθών από τις υπηρεσίες που συμμετείχαν στην έρευνα
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τα λάθη που οδήγησαν στο φιάσκο ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.
Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Δευτέρα, στην πολυκατοικία και το διαμέρισμα βρέθηκαν συμμετέχοντας στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας 50 αστυνομικοί από έξι διαφορετικές υπηρεσίες. Όπως προκύπτει πάντως, για το περιστατικό δεν είχε οριστεί κάποιος επικεφαλής στον οποίο να δίνουν αναφορά οι υπηρεσίες τόσο για να συλλέξει όλα τα στοιχεία όσο και για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες αστυνομικοί στις έρευνες φαίνεται ότι έδιναν αναφορά στον προϊστάμενο της υπηρεσίας στην οποία ανήκαν.
Ζήτημα έχει δημιουργηθεί και για το αν τελικά είχε διασφαλιστεί με τον κατάλληλο τρόπο ο χώρος της ληστείας. Επικεφαλής τω πρώτων υπηρεσιών που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών εξηγεί ότι όταν έφτασαν στο σημείο, αφού συνέλαβαν τους δύο δράστες κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμα όπου τους άνοιξε μία η ηλικιωμένη με την αλλοδαπή βοηθό της σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τον ίδιο στο σημείο εντόπισαν τρία όπλα και κοσμήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο επικεφαλής, ο χώρος είχε διασφαλιστεί. Οι επόμενες υπηρεσίες φαίνεται ότι έλαβαν την ενημέρωση ότι ο χώρος είχε διασφαλιστεί, κάτι το οποίο μάλλον δεν συνέβη, και τελικά και οι επόμενοι αστυνομικοί επαναπαύτηκαν και δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες «αποστείρωσης» του χώρου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία ερευνά και το εάν οι δράστες γνώριζαν για τους ένοικους του διαμερίσματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μπήκαν στο διαμέρισμα που σημειώθηκε η ληστεία ρωτούσαν επίμονα την ηλικιωμένη πού είναι ο γιος της.
Ειδικοί φρουροί για τον νόμο Παρασκευόπουλου
Μετά από τη ληστεία και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι οι δράστες είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν να μάθουν πόσοι από όσους αποφυλακίστηκαν χρησιμοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, διέπραξαν ανάλογες εγκληματικές πράξεις.
Φέρνοντας ως παράδειγμα κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν και προχώρησαν σε εγκληματικές πράξεις τονίζουν ότι πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν άρθρου του εν λόγω νόμου.