Νότια Κορέα: Επισπεύδεται η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος - iefimerida.gr

Νότια Κορέα: Επισπεύδεται η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ουάσιγκτον και Σεούλ συμφώνησαν να επισπεύσουν την ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας, αλλά και της αντιπολίτευσης στη Σεούλ.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την εκτόξευση από την Πιονγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς παραμονές της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ, ώστε να δηλώσει το κομμουνιστικό καθεστώς την παρουσία του έναντι Ουάσιγκτον και Πεκίνου, όπως εκτιμούν αναλυτές, δίνοντας έμφαση στα βαλλιστικά χαρακτηριστικά μακρού πλήγματος που προσπαθεί να ενσωματώσει στο πυραυλικό του πρόγραμμα.

Η πυραυλική αυτή εκτόξευση αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, αλλά και την Ιαπωνία κι ενώ η αμερικανική διπλωματία ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Σι.

Εξάλλου, ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, διοικητής του αμερικανικού ναυτικού στόλου στον Ειρηνικό, δήλωσε ότι η υλοποίηση μέτρων διπλωματικού και οικονομικού αποκλεισμού κατά της Βόρειας Κορέας, δεν είχαν τα αποτελέσματα που αρχικά αναμένονταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ