Oικονομικός αναλυτής προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έως το τέλος του 2012 - iefimerida.gr

Oικονομικός αναλυτής προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έως το τέλος του 2012

Oικονομικός αναλυτής προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έως το τέλος του 20
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ έως το τέλος του 2012 προβλέπει γνωστός οικονομικός αναλυτής ακόμη κι εάν η χώρα μας καταλήξει σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπεν Μέι της εταιρείας Capital Economics, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι συζητείται η απομείωση κατά 68% -το λεγόμενο «κούρεμα»- της αξίας των κρατικών ομολόγων, που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το 50% που συζητείτο προηγουμένως.

Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφωνήσει σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης που θα κάλυπτε «τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα λίγα χρόνια», προέβλεψε ο κ. Μέι. Ωστόσο, η βοήθεια θα παρεχόταν υπό μη βιώσιμους όρους, πρόσθεσε.

«Αναμένουμε η Ελλάδα να συμπεράνει ότι οι όροι που συνοδεύουν τη διάσωση είναι απλά πολύ επαχθείς και ότι η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να τερματίσει οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης, να προχωρήσει σε άλλη μια συμφωνία αναδιάταξης του χρέους και να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Πράγματι, νομίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ως το τέλος αυτής της χρονιάς», είπε ο κ. Μέι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ