Φερχόφσταντ: Το Brexit είναι ένας κοριτσίστικος καβγάς που βγήκε εκτός ελέγχου - iefimerida.gr

Φερχόφσταντ: Το Brexit είναι ένας κοριτσίστικος καβγάς που βγήκε εκτός ελέγχου

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φιλελεύθερος Βέλγος πολιτικός, Φερχόφσταντ, δήλωσε πως στο μέλλον οι νεότερες γενναίες θα αποκαλούν το Brexit «μια σπατάλη ενέργειας, μια ηλιθιότητα» και θα προσπαθήσουν να ξαναφέρουν το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρώπη.

Ο Φερχόφσταντ σε λόγο που έβγαλε στο κοινοβούλιο αναφορικά με το Brexit, είπε: «Είμαι βέβαιος πως αργά η γρήγορα, θα βρεθεί ένας νεαρός ή μια νεαρή που θα προσπαθήσει να επανεντάξει την Βρετανία στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

Και συνέχισε προσθέτοντας: «Η νέα γενιά που θα μεγαλώσει θα δει το Brexit έτσι όπως ακριβώς είναι- δηλαδή ένας κοριτσίστικος καβγάς του Συντηρητικού Κόμματος που βγήκε εκτός ελέγχου, χάσιμο χρόνου, σπατάλη ενέργειας, μια ηλιθιότητα».

Ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει «να κατηγορηθούν ποτέ επειδή προσπάθησαν» να κάνουν την σχέση τους με το Ηνωμένο Βασίλειο να δουλέψει, και πρόσθεσε πως «πιθανότατα δεν ήταν γραφτό να γίνει».

Και συνέχισε: «Ας μην ξεχνάμε πως η Βρετανία εισήλθε στην Ένωση ως «η ασθενής της Ευρώπης» και χάρη στην ενιαία αγορά βρέθηκε στην άλλη πλευρά. Η Ευρώπη έκανε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο να επεκταθεί σε θέματα γεωπολιτικής, ακριβώς όπως στην ακμή της Βρετανικής αυτοκρατορίας»

«Και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τιμήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο για την τεράστια συνολική του συνεισφορά- υπήρξε ένας αφοσιωμένος και ασύγκριτος υπερασπιστής των ελεύθερων αγορών και της πολιτικής ελευθερίας. Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό», και συμπλήρωσε: «Ως φιλελεύθερος πρέπει να πω ότι αυτό θα μου λείψει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φερχόφστατ Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ