Siemens: Δημόσιο και ΟΤΕ θα παραμείνουν ως ενάγοντες στη δίκη αποφάσισε το δικαστήριο - iefimerida.gr

Siemens: Δημόσιο και ΟΤΕ θα παραμείνουν ως ενάγοντες στη δίκη αποφάσισε το δικαστήριο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» στην παραμονή του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΤΕ προκείμενου να παρίστανται στη δίκη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ως πολιτικώς ενάγοντες για τα μαύρα ταμεία της Siemens είπαν οι δικαστές.

Το Δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίοι ζητούσαν την αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο το Δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ υπέστησαν βλάβη και συγκεκριμένα από τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με το δικαστήριο ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ως φορέας της επιχείρησης που εργάζονταν οι υπάλληλοι-κατηγορούμενοι ενώ το ελληνικό Δημόσιο λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της σύναψης σύμβασης του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη (για την εμπλοκή του οποίου έχει διαχωριστεί η δικογραφία).

Η δίκη συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SIEMENS δίκη δημόσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ