Εχει πιο φινετσάτη γεύση και βαθιά αρώματα από μια συνηθισμένη ψαρόσουπα. Αν σας αρέσει το σαφράν, μην χάσετε αυτή τη συνταγή.
Είναι μια ψαρόσουπα χωρίς πατάτες και καρότα. Μόνο ψάρια.
Υλικά
- 1 κιλό ψάρι για βραστό ή ποικιλία ψαριών
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σαφράν
- 10 γάμπαρες ή γαρίδες (προαιρετικά)
- 6-7 μύδια φρέσκα
- Αλάτι και πιπέρι
- Κρουτόν ψωμιού, σπιτικά
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και ροδίστε τα στο ελαιόλαδο, σε κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά
- Προσθέστε το σαφράν, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τα ψάρια ή το ψάρι, βάλτε 2 ποτηράκια νερό
- Αφήστε να βράσει για 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Καθαρίστε τις γάμπαρες και ροδίστε τις με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι
- Καθαρίστε τα ψάρια και ξαναρίξτε τη σάρκα τους στην κατσαρόλα, προσθέστε τις γάμπαρες
- Πλύντε πολύ καλά τα μύδια, ρίξτε τα στην κατσαρόλα
- Αφήστε να ξαναβράσει για 5-7 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Ετοιμη η ψαρόσουπα!
Ετοιμάστε τα κρουτόν: κόψτε το ψωμί σε κυβάκια -Ρίξτε ελαιόλαδο ή βούτυρο σε ένα τηγάνι, ψήστε τα κρουτόν ώσπου να ροδίσουν
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο