Σαρκοζί: «Πακέτο» 430 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας - iefimerida.gr

Σαρκοζί: «Πακέτο» 430 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας

430 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας προτείνει ο Σαρκοζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πακέτο μέτρων ύψους 430 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πρότεινε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνάντηση που είχε για το θέμα με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την υποστήριξη της μερικής απασχόλησης (140 εκατομμύρια) για την κατάργηση, κατά τη διάρκεια εξαμήνου των φόρων που συνδέονται με την πρόσληψη νέων κάτω των 26 ετών από επιχειρήσεις με τουλάχιστον 20 υπαλλήλους ( 100 εκατομμύρια) και για την κατάρτιση των μακροχρόνια ανέργων (150 εκατομμύρια).

Για να μην αυξηθεί το έλλειμμα,τα ποσά θα εκταμιευθούν από την αναδιάταξη ήδη υπαρχόντων δανείων εξήγησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Εάν το πακέτο μέτρων που πρότεινε ο Νικολά Σαρκοζί κριθεί ικανοποιητικό, τότε δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για βήματα προόδου που έγιναν κυρίως σε ό,τι αφορά στη μερική απασχόληση. Τόνισαν ωστόσο τον προβληματισμό τους για τις «ασάφειες» γύρω από τη χρηματοδότησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ