Ξένοι εκμεταλλεύονται την πτώση της τιμής των ακινήτων στην Ελλάδα: Εδωσαν 250 εκατ. ευρώ το 2016 - iefimerida.gr

Ξένοι εκμεταλλεύονται την πτώση της τιμής των ακινήτων στην Ελλάδα: Εδωσαν 250 εκατ. ευρώ το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά αυξημένη ήταν η αξία των ακινήτων που αγόρασαν ξένοι υπήκοοι στην Ελλάδα πέρυσι, γεγονόςπου αποδίδεται στις ελκυστικές πλέον τιμές, μετά την καθίζηση που έχει υποστεί η αγορά ακινήτων τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, κατά 34, 5% σε σύγκριση με το 2015 αυξήθηκε η αξία των ακινήτων που αγόρασαν ξένοι υπήκοοι στην Ελλάδα, πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, οι αγορές ακινήτων από ξένους υπηκόους ανήλθαν στα 250 εκατ. ευρώ πέρυσι από 186 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο. Οι πραγματικές ωστόσο συναλλαγές είναι μεγαλύτερης αξίας καθώς οι περισσότερες αγοραπωλησίες διεκπεραιώνονται μέσω ξένων τραπεζών και συνεπώς δεν καταγράφονται από την ΤτΕ.

Οι αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς ευνοήθηκαν από τις χαμηλές τιμές και το πρόγραμμα χρυσή βίζα για τη χορήγηση άδειας παραμονής. Με βάση τα σχετικά στοιχεία, έως το τέλος του φετινού καλοκαιριού είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες σε επενδυτές ακινήτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει την επέκταση του προγράμματος «χρυσή βίζα» και σε άλλες μορφές επενδύσεων ύψους 250.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή ένας από τους λόγους της ανάκαμψης του 2016 είναι και το γεγονός ότι πλέον, οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι ελκυστικότερες σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού, που συνιστούν παραδοσιακούς προορισμούς αγοραστών από τη Βόρεια Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγορά ακινήτων ΤτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ