Πώς ο έρωτας επηρεάζει το σώμα μας -19 αποδεδειγμένοι επιστημονικά τρόποι - iefimerida.gr

Πώς ο έρωτας επηρεάζει το σώμα μας -19 αποδεδειγμένοι επιστημονικά τρόποι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι ο έρωτας έχει σχέση μόνο με την «ψυχή» και την «καρδιά» του ανθρώπου, ξεχνώντας πως η καρδιά και ο εγκέφαλος είναι τα ζωντανά μέρη του σώματος που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν.

Γιατί στην πραγματικότητα, ο έρωτας δημιουργείται -και εξαφανίζεται...- χάρη σε αυτά. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως από το πρώτο κιόλας λεπτό που ερωτευόμαστε, οι λειτουργίες του σώματός μας αλλάζουν και εμείς ως αποτέλεσμα... εθιζόμαστε. Γι’ αυτό μην αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε να είστε ερωτευμένες με κάποιον από τη μία στιγμή στην άλλη.

Οι παρακάτω 19 επιστημονικές εξηγήσεις θα σας λύσουν όλες τις απορίες:

1. Ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» είναι αληθινός και προκαλείται... χημικά.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως απλώς και μόνο με ένα κοίταγμα, ένας άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χάρη σε μία απότομη αύξηση της ποσότητας μίας πρωτεΐνης γνωστής και ως «νευρικός αυξητικός παράγοντας».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξ σώμα γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ