Συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ την Τετάρτη στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ την Τετάρτη στο Μαξίμου

Fragiskos Samsas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ θα έχει ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Η προετοιμασία της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου για το Brexit, το μεταναστευτικό αλλά και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά κυρίως τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Τουσκ θέτοντας το ζήτημα των καθυστερήσεων του ΔΝΤ για τη δεύτερη αξιολόγηση με μείζον θέμα τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Ντ. Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για υποστήριξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρώτα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 10.45 π.μ. ενώ στις 11:45 θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ