Με απλές πατάτες αυτή η συνταγή είναι μοναδική, συνδιάστε την με γλυκοπατάτες και θα απογειωθεί.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, με κόκκινη σάρκα
- 6 μεσαίες πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 ποτήρια γάλα
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε όλες τις πατάτες και κόψτε τις σε λωρίδες
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τις πατάτες, μια τις λευκές, μια τις κόκκινες
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, να καλύψει καλά
- Απλώστε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήστε 1 ώρα στους 200 βαθμούς
- Προσοχή: Αν καίγεται, βάλτε αλουμινόχαρτο, χαμηλώστε στους 180 βαθμούς
- Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο με μια σαλάτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο