Ογκρατέν με γλυκοπατάτα - iefimerida.gr

Ογκρατέν με γλυκοπατάτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απλές πατάτες αυτή η συνταγή είναι μοναδική, συνδιάστε την με γλυκοπατάτες και θα απογειωθεί.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, με κόκκινη σάρκα
  • 6 μεσαίες πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
Ογκρατέν με γλυκοπατάτα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε όλες τις πατάτες και κόψτε τις σε λωρίδες
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τις πατάτες, μια τις λευκές, μια τις κόκκινες
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, να καλύψει καλά
  • Απλώστε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήστε 1 ώρα στους 200 βαθμούς
  • Προσοχή: Αν καίγεται, βάλτε αλουμινόχαρτο, χαμηλώστε στους 180 βαθμούς
  • Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο με μια σαλάτα
Ογκρατέν με γλυκοπατάτα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ