«Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα πείσει το κόμμα του, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα.
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα έχει ζημιωθεί από τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης ενώ εκτίμησε ότι αιτία αποτελούν οι κομματικές σκοπιμότητες του κυβερνητικού συνασπισμού. «Είναι δεδομένο ότι δεν κερδίσαμε τίποτα πέρα του ότι δώσαμε ένα χρόνο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα των ΑΝΕΛ να πείσουν τους βουλευτές τους ότι αυτή η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει».
Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε για:
Την πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης:
«Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα πείσει το κόμμα του, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει. Βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή. Η πολιτική και η οικονομική αβεβαιότητα, μειώνει την δραστηριότητα, μειώνει ακόμη και το τουριστικό ενδιαφέρον για την χώρα μας. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Βέβαια μόλις τελειώσει η αξιολόγηση πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό ώστε να δούμε, για άλλη μια φορά, πόσα χάσαμε από αυτή την πολύμηνη καθυστέρηση και να μας πει η κυβέρνηση αν κερδίσαμε κάτι. Τα όσα χάσαμε είναι δεδομένα: είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και είναι και μερικοί μήνες αστάθειας. Για μας είναι δεδομένο ότι δεν κερδίσαμε τίποτα πέραν του ότι δώσαμε χρόνο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα των ΑΝΕΛ να πείσουν τους βουλευτές τους ότι αυτή η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει».
Για την αυριανή συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΝΔ:
«Η πρωτοβουλία της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη είναι δική του και θέλω να τον ακούσω. Υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να μας ενώνουν όλους και αυτά είναι τα πατριωτικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Υπάρχουν επιμέρους συμμαχίες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να λύσουν συνολικά τα μελλοντικά προβλήματα της χώρας. Πρέπει να γίνονται όμως οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και να λέει ο καθένας τις απόψεις του ώστε να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν για επιμέρους συνεργασίες».