Ο Ερντογάν φλερτάρει με τις ψήφους των Κούρδων παριστάνοντας τον «εγγυητή της ειρήνης» - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν φλερτάρει με τις ψήφους των Κούρδων παριστάνοντας τον «εγγυητή της ειρήνης»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον μανδύα του «εγγυητή της ειρήνης» περιβλήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζοντας να πείσει τους Κούρδους στο πολύπαθο Ντιγιάρμπακιρ να ψηφίσουν «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα και να δώσουν έτσι ώθηση στην προσπάθειά του να καταστεί «μονοκράτορας».

«Οι υποστηρικτές του ΡΚΚ διαρκώς διακηρύσσουν “ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη”. Όμως τα κενά λόγια μπορούν να φέρουν ειρήνη; Μπορεί να υπάρξει ειρήνη με εκείνους που κινούνται παντού φέροντας όπλα στα χέρια τους;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 Ο Ερντογάν φλερτάρει με τις ψήφους των Κούρδων παριστάνοντας τον «εγγυητή της ειρήνης»  | iefimerida.gr 0

«Εμείς είμαστε οι φύλακες της ειρήνης, οι φρουροί των ελευθεριών», υποστήριξε ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων που ανέμιζαν σημαίες της Τουρκίας.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδιαλλεχθούμε, να συμβαδίσουμε με όποιον έχει κάτι να πει, ή διαθέτει ένα σχέδιο. Αλλά έχουμε έναν όρο. Δεν θα υπάρχουν όπλα στα χέρια τους», πρόσθεσε.

 Ο Ερντογάν φλερτάρει με τις ψήφους των Κούρδων παριστάνοντας τον «εγγυητή της ειρήνης»  | iefimerida.gr 1

Ο Ερντογάν υποστηρίζει πως η Τουρκία χρειάζεται μία στιβαρή προεδρική εξουσία, ώστε να αποφευχθούν οι κλυδωνισμοί που είχαν προκαλέσει στο παρελθόν οι εύθραυστες κυβερνητικές συμμαχίες.

 Ο Ερντογάν φλερτάρει με τις ψήφους των Κούρδων παριστάνοντας τον «εγγυητή της ειρήνης»  | iefimerida.gr 2

Οι επικριτές του επισημαίνουν το πογκρόμ διώξεων, απολύσεων και συλλήψεων που έχει εξαπολύσει ο «σουλτάνος» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου εναντίον πολιτικών του αντιπάλων και προειδοποιούν τους ψηφοφόρους ότι η χώρα κινδυνεύει να διολισθήσει σε δικτατορία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ