Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες για πραξικόπημα - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες για πραξικόπημα

Φωτογραφία: AP Photo/Ariana Cubillos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέρριψε την Παρασκευή τις κατηγορίες περί «πραξικοπήματος» που ολοένα και διατυπώνονται μετά την απόφαση του φιλοκυβερνητικού Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα νομοθετικά καθήκοντα του Κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση.

«Είναι εσφαλμένο (να λέγεται) ότι ένα πραξικόπημα εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα. Αντιθέτως, οι θεσμοί της υιοθέτησαν διορθωτικά μέτρα προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πραξικοπηματική συμπεριφορά των βουλευτών της αντιπολίτευσης» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει τις δηλώσεις καταδίκης από χώρες του εξωτερικού «χείμαρρο που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις της μισαλλόδοξης και φιλοϊμπεριαλιστικής δεξιάς (…) που κατευθύνονται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πραξικόπημα Βενεζουέλα κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ