Τα αλμυρά κέηκ είναι μια καταπληκτική λύση για να έχουμε πάντα κάτι νόστιμο να φάμε στο σπίτι μας.
Είναι ευέλικτη συνταγή, δεν απαιτεί ζύμη, και μπορεί κάποιος να γαρνίρει το κέηκ του με ό,τι υλικά υπάρχουν στο ψυγείο: ζαμπόν, σολωμό, ντοματίνια, κίτρινο τυρί κλπ.
Η συνταγή που σας δίνω είναι αλμυρό κέηκ ελληνικό, με φέτα, κολοκυθάκι και μαύρες ελιές.
Υλικά
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 10 γραμμάρια μπέικιν ή μαγιά
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι
- 150 γραμμάρια φέτα
- 50 γραμμάρια τυρί τύπου emmental
- 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
- 3 φύλλα δυόσμου
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε το κολοκυθάκι, τρίψτε το, σφίξτε το με τα δάχτυλα να φύγουν τα υγρά, αφήστε το να στραγγίσει καλά
- Βγάλτε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόψτε τις, κόψτε και την φέτα σε κύβους
- Τρίψτε το emmental
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, το γάλα και τα αυγά, χτυπήστε τα απαλά
- Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά, το emmental και συνεχίστε: Ρίξτε το κολοκυθάκι, τις ελιές, τη φέτα και τον δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βάλτε μερικές ελιές από πάνω και μερικούς κύβους φέτας και ψήστε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς
- Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο με πράσινες σαλάτες, χωριάτικη ή συνοδεύει άλλα πιάτα
Ανετα μπορείτε, μαζί με τα ίδια υλικά, να προσθέσετε στο κέηκ σας ζαμπόν ή μπέηκον, γίνεται μοναδικό πιάτο:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο