Γιώργος Φακίνος: οι 18 αγαπημένες του ταινίες - iefimerida.gr

Γιώργος Φακίνος: οι 18 αγαπημένες του ταινίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημιουργός των Spookshow και του Second Skin Club, λάτρης του σκοτεινού ήχου, βετεράνος των goth nights στην Αθήνα, αλλά και φανατικός σινεφίλ, ο Γιώργος Φακίνος εκτός από τα decks λατρεύει και τις σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Γιώργος Φακίνος μοιράστηκε μαζί μας και σχολιάζει τις 18 αγαπημένες του ταινίες, όχι απαραίτητα με αξιολογική σειρά

1. Lars And The Real Girl

Underground αριστούργημα. Ένα περιεργάκι παραγγέλνει μία Real Doll (οι Real Dolls είναι οι απόλυτες γυναικείες κούκλες, σίγουρα όχι φτηνές αφού είναι φτιαγμένες από σιλικόνη και είναι ότι πιο κοντινό και ρεαλιστικό στο γυναικείο κορμί και στην ανατομία του) και ο τύπος την βγάζει βόλτα στην μικρή αυτή αμερικάνικη πόλη και την κυκλοφορεί σαν να είναι κανονικά η γκόμενά του. Στην αρχή ο κόσμος ξαφνιάζεται, αλλά σιγά σιγά αρχίζουν να την συμπαθούν και να συμπεριφέρονται όλοι σαν να είναι αληθινή! Κάτι μου λέει πως θα αγοράσω και εγώ μία τέτοια κάποια στιγμή, θα είχα σίγουρα λιγότερα προβλήματα…

2. Paris Texas

Οι σιωπές λένε ακόμα περισσότερα μερικές φορές…

3. Sue

Μάλλον η αγαπημένη μου ταινία από τον Amos Kollek

4. All Or Nothing

Μου ραγίζει τη καρδιά ακόμα κι αν είναι η 75645η φορά που την βλέπω!

5. Intacto

Aτάκα: «Συνήθως δεν το κάνω αυτό, αλλά με εσένα θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου αποκαλύψω το πρόσωπό μου. Βλέπεις, κανείς δεν ήρθε εδώ από έρωτα»

6. American History X

Σκληρό! Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Edward Norton

7. Lost Highway

Θα ήθελα κι εγώ να βρίσκομαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Θα μπορούσα να αναφέρω επίσης από Lynch το Wild At Heart, το Blue Velvet ή το Elephant Man ως αγαπημένες μου, αλλά μάλλον το Lost Highway έχει ακόμα πιο ιδιαίτερη θέση.

8. Amores Perros

Μαγεία, απλά! Κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τον Inarritu. Και από τότε που τα «έσπασαν» ο Inarritu με τον σεναριογράφο Guillermo Arriaga, έχει αποδειχτεί πως χρειάζονται ξανά ο ένας τον άλλο.

9. The Big Lebowski

Επικό πικρό γέλιο.

10. Leon

Άλλη μία απόδειξη ότι ο έρωτας δεν κοιτάει χρόνια

11. The Usual Suspects

Πιο cool κακούς δεν θα μπορούσαν να μαζέψουν σε ένα δωμάτιο. Ατάκα: «Τhere was a lawyer, Kobayashi». Και με το κατάλληλο τέλος.

12. Seven

Ακόμα φαντάζει σαν το απόλυτο post modern thriller. Ευθύνεται βέβαια και για ένα σωρό ταινίες που προσπάθησαν να το αντιγράψουν. Ατάκα: «I took a little souvenir. Her pretty head»

13. Mary and Max

Από τα αγαπημένα μου animations ever και με ασυνήθιστο σκοτεινό σενάριο. Και χωρίς Happy End.

14. Nightmare Before Christmas

Αυτό το one of a kind animation των Selick/Burton μπορεί να φαντάζει σήμερα σαν μια καλοστημένη βιομηχανία που πουλάει τα πάντα με το λογότυπό της πάνω, αλλά το 1993 που το είδα στον Δαναό, μέσα στην αίθουσα ζήτημα είναι να ήμασταν 25 άτομα. Η συνέχεια γνωστή: Μετά από χρόνια ανακηρύχθηκε το απόλυτο σκοτεινό παραμύθι



15. Everything is Illuminated

Υποτιμημένη ταινία που το ασύλληπτο χιούμορ συνυπάρχει με την αναζήτηση της αλήθειας και με έναν θάνατο στην πορεία. Ένας ασυνήθιστος ρόλος από τον Elijah Wood και τον Eugene των Gogol Bordello

16. The Secretary

Θα μπορούσε εύκολα να είναι μία τυπική ταινία για τα φετίχ, αλλά είναι τέτοια η μαγκιά του Shainberg που τελικά μας δίνει μία απόλυτα αληθινή ερωτική ιστορία, όπου δύο φαινομενικά διαφορετικοί άνθρωποι, είναι τελικά φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

17. Borat

Πολλοί την είδαν, λίγοι την κατάλαβαν πραγματικά. Σε μιάμιση ώρα ο Sacha Baron Cohen σατιρίζει την Αμερική και οι αμερικανοί νομίζουν ότι όλα αυτά είναι και σοβαρά! Αλλά επειδή θέλω να είναι δίκαιος, την λατρεύω την Αμερική anyway.

18. Princess And The Warrior

H σκηνή που της σώζει τη ζωή κάτω από το αυτοκίνητο είναι συγκλονιστική…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ