Μπορεί να είμαστε μόνο στο Μάρτιο αλλά ο ήλιος έχει βγάλει τα δόντια του για τα καλά και, παρότι το κρύο ξεγελά, καίει και κάνει ζημιές. Ζημιές στο πρόσωπο, στα χέρια και σε όποιο άλλο σημείο του σώματος είναι εκτεθειμένο αυτό την εποχή
Οταν λέμε ζημιές εννοούμε γήρανση δέρματος αλλά και -δυστυχώς- βλάβες στην επιδερμίδα που φθάνουν μέχρι το μελάνωμα.
Και εμείς τι κάνουμε για αυτό; Φοράμε φυσικά αντηλιακό. Αν και στην Ελλάδα, ακόμη και τις μέρες με συννεφιά η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη και κανονικά καμιά μας δεν θα έπρεπε να παραλείπει να το φορά καλοκαίρι και χειμώνα, οι περισσότερες το θυμόμαστε με το που αρχίζει λίγο ο ήλιος να καίει περισότερο. Οταν αρχίζει να τσουρουφλίζει τα μάγουλά μας. Οπως χθες και προχθές δηλαδή.
Και εκεί κάπου όλες αρχίζουμε να αναζητούμε το αντηλιακό. Και έτσι... ξαφνικά όπως βλέπουμε τον ήλιο να καίει προσφεύγουμε στην εύκολη λύση του περσινού αντηλιακού (μέχρι να εξοπλιστούμε για τη νέα σεζόν). Είναι, όμως, καλό; Μας καλύπτει; Μήπως έχει πέσει η απόδοσή του; Συνήθη ερωτήματα τα οποία έρχονται στο μυαλό όλων μας. Απάντηση ναι ή όχι δεν υπάρχει. Το αν κάποιο αντηλιακό έχει αλλοιωθεί και άρα έχουν χαλάσει οι δείκτες του και δεν προσφέρει την προστασία που υπόσχεται εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.