Αυστραλία: 25.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του κυκλώνα Ντέμπι [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυστραλία: 25.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του κυκλώνα Ντέμπι [εικόνες]

Φωτογραφία: DAN PELED/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή Μακάι της Αυστραλίας καθώς ο Κυκλώνας Ντέμπι πλησιάζει απειλητικά στις ακτές του Βόρειου Κουίνσλαντ, με τους ανέμους να καταγράφουν ταχύτητες έως και 230 χλμ/ώρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε τον κυκλώνα στο επίπεδο «3» του βαθμού επικινδυνότητας, γεγονός που σημαίνει ότι η έντασή του αναμένεται να είναι πολύ ισχυρή.

Αυστραλία: 25.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του κυκλώνα Ντέμπι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Επιθεωρητής Στιούαρτ, ανάγκασε τους κατοίκους που βρίσκονται στις κόκκινες ζώνες να απομακρυνθούν άμεσα.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ ανέφερε ότι τόσο η ομοσπονδιακές όσο και οι κρατικές αρχές προετοιμάζονται για τον κυκλώνα.

«Οι υπηρεσίες άμεσης ανάγκης μας είναι οι καλύτερες στον κόσμο στον τομέα της αντιμετώπισης και ανταπόκρισης σε φυσικές καταστροφές. Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες τους. Όσοι κάτοικοι λάβατε επίσημη ενημέρωση για να εγκαταλείψατε τα σπίτια σας, εσείς και η οικογένειά σας πρέπει να φύγετε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

The most up-to-date information on road closures and flooding resulting from #CycloneDebbie can be found here: https://t.co/b2kXivP892

Ο τροπικός κυκλώνας Ντέμπι αναμένεται ότι θα διασχίσει την ακτή ενώ θα ανέβει έναν ακόμα βαθμό στην ειδική κλίμακα μέτρησης της έντασης την Τρίτη το πρωί, φτάνοντας στο 4. Προς το παρόν, οι αρχές υπολογίζουν ότι ο τροπικός κυκλώνας θα «χτυπήσει» μεταξύ 7 και 8 το πρωί αλλά δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά την ακριβή τοποθεσία.

Πιο σοβαρές υποδεικνύονται οι περιοχές νότια της Άιρ αλλά ενδεχομένως ο κυκλώνας να «χτυπήσει» οπουδήποτε μεταξύ του Τάουνσβιλ και του Πρόσερπάιν .

Severe Tropical #CycloneDebbie expected to intensity further on approach to the north Queensland coast. More info: https://t.co/mDp5lxJyJ5 pic.twitter.com/sminGlDo2S

Το εύρος του καταστροφικού κυκλώνα ενδέχεται να αγγίξει ακόμα και τα 100 χλμ λένε οι ειδικοί, ενώ επιμένουν ότι οι άνεμοι στο Τάουνσβιλ θα είναι χειρότεροι ακόμα και από εκείνους πριν 6 χρόνια, που «χτύπησαν» το βόρειο Κουίνσλαντ και είχαν κατηγοριοποιηθεί στο βαθμό 6 της ειδικής κλίμακας.

Παράλληλα με τους καταστροφικούς ανέμους, ο κυκλώνας Ντέμπι αναμένεται να προκαλέσει και πολλές καταιγίδες, ενώ ενδέχεται να προκληθούν και σοβαρές πλημμύρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία Κυκλώνας Ντέμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ