Ισως δεν έχετε ξαναφάει, αλλά σας συνιστώ να δοκιμάσετε και να γίνετε φαν αυτής της μοναδικής τάρτας.
Υλικά
- 1 ζύμη χωριάτικη
- 6 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αρωματικά -Ρίγανη ή θυμάρι φρέσκα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο
- Τρίψτε στον τρίφτη 2 ντομάτες και προσθέστε τις στο τηγάνι
- Αφήστε να γίνει σάλτσα, για 15-20 λεπτά, σε μέτρια ως χαμηλή φωτιά
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι, περάστε παντού καλά ελαιόλαδο
- Απλώστε τη σάλτσα στον πάτο του ταψιού (Καλό θα είναι να ρίξετε μια πρέζα ζάχαρη)
- Πλύντε και κόψτε τις ντομάτες σε λωρίδες, τοποθετήστε τις παντού
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, αρωματικά από πάνω και ψήστε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα, ώσπου να ροδίσει καλά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο