Βαριές κατηγορίες κατά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον τρόπο που παρουσίασε τις δηλώσεις των εκπροσώπων των κομμάτων αντιπολίτευσης στο της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, εξαπολύει ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.
«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της μονταζιέρας, τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ψαριανός και συνεχίζει: «Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και “διέρρευσε υπηρεσιακώς” συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗ.ΣΥ), Τραγάκη (Ν.Δ.), Μ. Γεωργιάδη (Εν.Κεν.) και Γ. Ψαριανού (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση».
Παράλληλα ο κ. Ψαριανός κάνει λόγο για «φιλοκυβερνητική διαρροή» καθώς όπως τονίζει η συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής ήταν κλειστή. «Η “φιλοκυβερνητική διαρροή” έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής», λέει συγκεκριμένα τονίζοντας ότι «από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως τα σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το “μοντάζ” για το ΑΠΕ».
«Όσον αφορά δε, στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότερο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ. Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ. Τώρα θα πρέπει αν το λέμε ΒΠΕ!», καταλήγει ο βουλευτής του Ποταμιού.
Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δημοσιεύθηκε στις 23/3:
Τα σημερινά (σσ: χθεσινά) δημοσιεύματα για την μετατροπή των εργασιακών σχέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σε αορίστου χρόνου, διαψεύστηκαν από το Γραφείο Τύπου της Βουλής. Την ίδια ώρα το θέμα αυτό απασχολούσε την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής με τους εκπροσώπους των κομμάτων να διαπιστώνουν ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα δέχεται επίθεση. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: τροφοδοτείται ο λαϊκισμός -δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής συμβάσεων.
«Μου έκανε εντύπωση, ότι στην Περιφέρεια -σήμερα το πρωί ξεκίνησα από την Πάτρα - ήταν το πρώτο θέμα. Στις 9 η ώρα, όταν με πήραν για συνέντευξη, ήταν το πρώτο θέμα. Αυτό σημαίνει, γι' αυτό θέτω το ζήτημα περισσότερο, ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι συνειρμικοί συνδυασμοί, προνόμια βουλευτών - διορισμοί στη Βουλή - κακό πολιτικό σύστημα. Καταλαβαίνετε, ότι εδώ τροφοδοτείται ένας λαϊκισμός και όταν στη χύτρα του λαϊκισμού ανεβάζεις τις στροφές, σκάει στα χέρια του πολιτικού συστήματος», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για να προσθέσει στη συνέχεια: «Νομικά μπορώ να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής στις συγκεκριμένες συμβάσεις, γιατί δεν νοείται μετατροπή, όταν έχουμε διορισμό λήγει η προηγούμενη σχέση εργασίας. Επομένως, δεν ισχύει εδώ το άρθρο 36 παρ.1».
Γρηγόρης Ψαριανός: γενικευμένη λαϊκιστική επίθεση στη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό
«Νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Επειδή υπάρχει μια γενικευμένη λαϊκίστικη επίθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στη Βουλή, στον κοινοβουλευτισμό, και επειδή πολλές φορές έχει συζητηθεί, και εγώ προσωπικά δημόσια. Δεν θέλω να κάνω το δικηγόρο ή το συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της Βουλής, των βουλευτών, του πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό το πράγμα, και με ευθύνες όλων των πολιτικών χώρων, ξεπερνά το επίπεδο ανεκτικότητας που μπορεί να έχει το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας μας», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. «Επειδή αυτή η επίθεση είναι γενικευμένη και αφορά τις εισφορές αλληλεγγύης, τις συντάξεις, τα προνόμια, τα αυτοκίνητα, τις κούρσες, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, θα έλεγα επειδή συζητάμε μεταξύ μας, ότι είναι μια "χουντίλα " η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται παντού».
Λίγο αργότερα ο κ. Ψαριανός επανήλθε στη θέμα και απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση, ανέφερε: «Κύριε πρόεδρε, είναι άμεση ανάγκη η Βουλή, διά του προσώπου σας, να αντεπιτεθεί σε αυτήν την υφέρπουσα αντικοινοβουλευτική λειτουργία που διασπείρεται παντού, επιθετικά και όχι αμυντικά. Ο πρόεδρος της Βουλής και η ελληνική Βουλή, εν έτει 2017, πρέπει να πει τι έγινε και τι υπάρχει, για να τελειώνει αυτή η συζήτηση, γιατί είναι ύποπτη και από κάπου υποκινείται. Δεν θα τελειώσει ποτέ, όμως πρέπει να υπάρχει αυτή η παρέμβαση της Βουλής».
Ιωάννης Τραγάκης: Το οργανόγραμμα επιτρέπει προσλήψεις στον πρόεδρο της Βουλής
«Αντιλαμβάνεστε, ότι μόνο η λέξη Βουλή που ακούγεται έξω είναι μια λέξη η οποία τους εξιτάρει σε άλλες σκέψεις, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα δεν θα πρέπει να τα κρύβουμε. Ασφαλώς και να βγουν στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από τη δημοσιότητα», ανέφερε ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και προσέθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Το κυριότερο από όλα είναι ότι το οργανόγραμμα της Βουλής επιτρέπει σε εσάς -και μια φορά το συζητήσαμε και μαζί- να πάρετε παραπάνω υπαλλήλους και δεν το κάνατε. Αυτό το λέω επειδή αφορά εσάς. Άλλοι το έκαναν. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτή η αγανάκτηση θα πρέπει να βγει και προς τα έξω με κάποιον τρόπο και με την ανακοίνωση που θα κάνουν ο κύριος γενικός γραμματέας και ο κύριος ειδικός γραμματέας σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα των δύο ή τριών ανθρώπων».