Επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά για να μαγειρέψετε σωστά τα μακαρόνια - iefimerida.gr

Επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά για να μαγειρέψετε σωστά τα μακαρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μακαρόνια δεν είναι ένα απλό φαγητό. Είναι απόλαυση, μανία, για κάποιους εθισμός.

Ομως, όσο εύκολο, γρήγορο και του... ποδιού φαγητό μπορεί να φαίνεται στην πραγματικότητα είναι ένα από τα δυσκολότερα γιατί το αν θα πετύχει και πόσο νόστιμο θα είναι εξαρτάται από τις λεπτομέρειες.

Λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το χρόνο και τον τρόπο βρασίματος, το αλάτι, το λάδι κτλ. και κρίνουν αν τα ζυμαρικά που θα σερβίρετε θα είναι πραγματικά al dente ή μια... άγευστη, μαστιχωτή μπάλα.

Το θέμα είναι τόσο σημαντικό που χρειάστηκε να ασχοληθούν μαζί του οι επιστήμονες. Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακαρόνια πάστα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ