Εχετε δοκιμάσει τα ανοιξιάτικα ντοματίνια (βελανίδια), πεντανόστιμα και ζουμερά;
Δοκιμάστε τα και βάλτε τα και στις μακαρονάδες σας.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 ντοματίνια
- 5-8 μαύρες ελιές, κομμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Φρέσκο βασιλικό
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια που επιλέξατε, ανάλογα με τις οδηγίες, σε αλμυρό νερό
- Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέστε τα ντοματίνια, ολόκληρα, τις κομμένες ελιές, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε να να ροδίσουν, όχι να λιώσουν τα ντοματίνια για 6-8 λεπτά
- Αυτό γίνεται μια υπέροχη και πλούσια σάλτσα
- Αφού στραγγίσετε τα μακαρόνια, ρίξτε τα στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα
- Ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο