Δεν τίθεται θέμα Πάγκαλου για την κυβέρνηση... προς το παρόν - iefimerida.gr

Δεν τίθεται θέμα Πάγκαλου για την κυβέρνηση... προς το παρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα όσα είπε στην Κωνσταντινούπολη δεν θα οδηγήσουν στην έξοδο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο. Τουλάχιστον όχι σήμερα, παρά την αποκάλυψη του απομαγνητοφωνημένου κειμένου. Όμως, η παραμονή ή όχι του κ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση προβληματίζει τον πρωθυπουργό, ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού....

Μπορεί τελικά να αποδείχτηκε ότι όσα είπε ο αντιπρόεδρος δεν ήταν τόσο προκλητικά και αιχμηρά όσο ισχυριζόταν στην ανακοίνωση της ΝΔ, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι... καταλυτικές: ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου "να διώξει τώρα" τον κ. Πάγκαλο από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida.gr, την ίδια εισήγηση έχει δεχτεί ο πρωθυπουργός και από κορυφαίους υπουργούς, που θεωρούν ότι ο κ. Πάγκαλος έχει επιβαρυνθεί τόσο πολιτικά, που μια παραμονή του στην κυβέρνηση μόνο κακό θα έκανε στον κ. Παπανδρέου.

Οι υπουργοί που εισηγούνται να κατέβει ο Πάγκαλος από το τρένο σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και ότι ακόμη και αν ο κ. Πάγκαλος επιτεθεί προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, επειδή θα έχει τεθεί εκτός κυβέρνησης, θα είναι αναξιόπιστος "με τόσα και τόσα που έχει πει".

Ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, φέρεται να προβληματίζεται, καθώς δεν επιθυμεί να έρθει σε μετωπική αντιπαράθεση με τον κ. Πάγκαλο και πολύ περισσότερο να τον απομακρύνει απαξιώνοντάς τον. Συνεργάτες του, άλλωστε, εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «βελούδινη» απομάκρυνση του κ. Πάγκαλου στον προσεχή ανασχηματισμό.

Πάντως, στο Μαξίμου είναι έντονος ο προβληματισμός, καθώς αν ο κ. Πάγκαλος παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου, τότε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθούν πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση και πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι η αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο αποτελεί προνομιακό πεδίο για αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ