Παπαδημούλης για την αξιολόγηση: Οσο καθυστερούμε ανεβαίνει ο λογαριασμός - iefimerida.gr

Παπαδημούλης για την αξιολόγηση: Οσο καθυστερούμε ανεβαίνει ο λογαριασμός

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης πήρε θέση με έμμεσο τρόπο υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, τονίζοντας πως όσο θα υπάρχει καθυστέρηση, ο λογαριασμός θα ανεβαίνει.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στον Real FM 97,8 για την πορεία των διαπραγματεύσεων και επεσήμανε πως μια επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, δεν θα συμφέρει κανέναν.

«Το επιδιωκόμενο είναι να κλειδώσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, το συντομότερο είναι και το καλύτερο και για την ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά και για την Ευρωζώνη. Το ζητούμενο είναι οι εναπομείνασες διαφορές να γεφυρωθούν και επ’ αυτού υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Το Eurogroup και οι Ευρωπαίοι δανειστές πρέπει να κάνουν πίσω για να συναντηθούν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στα θέματα ελάφρυνσης του χρέους, εμείς θα είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις για μετά το 2019 ή μετά το 2020 σε θέματα φορολογικού, ασφαλιστικού και το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε:

«Το ζητούμενο τώρα είναι όχι απλώς λόγια αλλά έργα. Έχουμε καθυστερήσει αρκετά και αυτοί που πληρώνουν την καθυστέρηση είναι οι πιο αδύναμοι Έλληνες. Όσο καθυστερούμε ο λογαριασμός ανεβαίνει, διότι η αστάθεια και η αβεβαιότητα κάνουν ζημιά στην οικονομία… Η τελική ημερομηνία, που νομίζω ότι δεν πρέπει να την ξεπεράσουμε με τίποτα, είναι στις 22 Μαΐου να έχουμε την εκταμίευση της δόσης, γιατί δεν συμφέρει κανέναν να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015».

Οσον αφορά τις προθέσεις της ΝΔ για τα μέτρα που θα έρθουν, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν περιμένουμε από τη ΝΔ να ψηφίσει αυτά τα μέτρα και δεν τους χρειαζόμαστε κιόλας διότι οι 153 φτάνουν και περισσεύουν σύμφωνα και με την πολιτική ανάγκη αλλά και με τη συνταγματική νομιμότητα για να εγκρίνουν τη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο. Η συμφωνία που θα φέρουν ο Τσακαλώτος, ο Χουλιαράκης και ο Τσίπρας θα εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και θα ψηφιστεί από τους 153, γιατί κανείς από τους 153 δεν θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να έρθει ο Μητσοτάκης. Δεύτερον, γιατί βλέπουν ότι σε δύσκολες συνθήκες αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και τρίτον διότι ο κόσμος πιέζει να βγούμε επιτέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης… Είναι παράλογο να ζητάς δέσμευση από κόμματα της αντιπολίτευσης για μετά το 2019, για μετά το 2020 και αυτά είναι απόρροια της επιτροπείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ