Ιαπωνία: Εκπτωση στα έξοδα κηδείας, αν παραδώσεις το... δίπλωμα οδήγησης - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Εκπτωση στα έξοδα κηδείας, αν παραδώσεις το... δίπλωμα οδήγησης

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν αρκετά δελεαστικό τρόπο σκέφτηκε μία εταιρεία στην Ιαπωνία για να περιοριστεί ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων: ειδικές προσφορές και εκπτώσεις στην κηδεία όποιου ηλικιωμένου δεχθεί οικειοθελώς να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης.

Χαρακτηριστικό της ανάγκης να εφαρμοστεί αυτή η πρωτοποριακή ιδέα είναι ότι περίπου 4.8 εκατ. Ιάπωνες άνω των 75 ετών συνεχίζουν να οδηγούν.

Η ιδέα της φτηνότερης κηδείας ανήκει σε μια εταιρεία στην κεντρική Ιαπωνία, η οποία αυτό το μήνα ξεκίνησε να προσφέρει έκπτωση 15% σε όσους ηλικιωμένους παρέδιδαν το δίπλωμά τους.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας Shigenori Ariga, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η προσφορά αυτή έγινε έπειτα από παράκληση της αστυνομίας στην πόλη Ichinomiya. Το αστυνομικό τμήμα δε της περιοχής, προχώρησε και αυτό σε μία άλλη προσφορά για ηλικιωμένους, που θα παραδώσουν το δίπλωμά τους: έκπτωση σε γεύματα από τοπικό εστιατόριο.

Για να γίνει πιο δελεαστική η πρόταση δε, η εταιρεία κηδειών διευκρίνισε ότι η έκπτωση δεν αφορά μόνο στην κηδεία αυτού που θα παραδώσει το δίπλωμα αλλά και σε συγγενικά του πρόσωπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία τροχαίο ατύχημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ