Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε 30 λεπτά το πολύ θα είστε μπροστά σε ένα πιάτο αρωματικό και γευστικό.
Η συνταγή γίνεται με φρέσκο ή κατεψυγμένο σολομό (που δεν χρειάζεται να ξεκαταψύξετε).
Συνταγή για 2 άτομα
- 2 κομμάτια σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές του γλυκού κάρυ, σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίτζερ, σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι απαλό, σε σκόνη
- 2 κουταλιές του γλυκού garam massala, σε σκόνη (αν βρείτε)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι γάλα καρύδας
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι, όχι ξινό
- 300-400 γραμμάρια ρύζι αρωματικό (με γιασεμί)
- Φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
![Σολομός με σάλτσα κάρυ | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-03/saumona.jpg?itok=AkiNR5UT)
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ροδίστε για 4 λεπτά
- Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 1 λεπτό ακόμη
- Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, ανακατέψτε
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και το γιαούρτι, ανακατέψτε
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Κόψτε τον σολωμό σε μεγάλους κύβους, ρίξτε τον στη σάλτσα και αφήστε να βράσει, απαλά, για 15 λεπτά
- Ανακατέψτε ελαφρά, να μη διαλυθεί, αν δεν έχει υγρά προσθέστε γάλα καρύδας -Ετοιμο!
- Αν ο σολωμός είναι κατεψυγμένος, βράστε τον σε ατμό για λίγο και μετά κόψτε τον και ρίξτε τον στη σάλτσα κάρυ για 5-8 λεπτά
- Ο σολωμός πρέπει να βράσει ως την καρδιά!
- Βράστε το αρωματικό ρύζι όπως λένε οι οδηγίες και όταν σερβίρετε ρίξτε λίγο βασιλικό και πιπέρι
![Σολομός με σάλτσα κάρυ | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-03/saumon1_2.jpg?itok=L-bF0Ks3)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο