Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε 30 λεπτά το πολύ θα είστε μπροστά σε ένα πιάτο αρωματικό και γευστικό.
Η συνταγή γίνεται με φρέσκο ή κατεψυγμένο σολομό (που δεν χρειάζεται να ξεκαταψύξετε).
Συνταγή για 2 άτομα
- 2 κομμάτια σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές του γλυκού κάρυ, σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίτζερ, σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι απαλό, σε σκόνη
- 2 κουταλιές του γλυκού garam massala, σε σκόνη (αν βρείτε)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι γάλα καρύδας
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι, όχι ξινό
- 300-400 γραμμάρια ρύζι αρωματικό (με γιασεμί)
- Φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ροδίστε για 4 λεπτά
- Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 1 λεπτό ακόμη
- Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, ανακατέψτε
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και το γιαούρτι, ανακατέψτε
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Κόψτε τον σολωμό σε μεγάλους κύβους, ρίξτε τον στη σάλτσα και αφήστε να βράσει, απαλά, για 15 λεπτά
- Ανακατέψτε ελαφρά, να μη διαλυθεί, αν δεν έχει υγρά προσθέστε γάλα καρύδας -Ετοιμο!
- Αν ο σολωμός είναι κατεψυγμένος, βράστε τον σε ατμό για λίγο και μετά κόψτε τον και ρίξτε τον στη σάλτσα κάρυ για 5-8 λεπτά
- Ο σολωμός πρέπει να βράσει ως την καρδιά!
- Βράστε το αρωματικό ρύζι όπως λένε οι οδηγίες και όταν σερβίρετε ρίξτε λίγο βασιλικό και πιπέρι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο