Η καλύτερη σάλτσα για τα σπαγγέτι, τώρα την άνοιξη. Τα αβοκάντο και ο βασιλικός είναι στην εποχή τους.
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- Λίγα φύλλα μαϊντανού ή ρόκα
- 4-5 κομματάκια παρμεζάνα
- 1 κουταλιά σούπας κουκουναρόσπορο ή καρύδια ή φουντούκια
- Ελαιόλαδο όσο πάρει
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τα φύλλα των αρωματικών και κόψτε το αβοκάντο σε κύβους
- Σε μια μουλινέτα τοποθετήστε όλα τα υλικά
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε ελαιόλαδο τώρα
- Λιώστε τα υλικά ώσπου να γίνει πολτός
- Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι -ετοιμο!
- Αξιοποιήστε το πέστο σας για τις καλύτερες μακαρονάδες που έχετε δοκιμάσει!
- Τι να κάνετε το υπόλοιπο πέστο; Βάλτο το στο ψυγείο για κάμποσες ημέρες ή φάτε το σε μπρουσκέτες με υπέροχες ντομάτες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο