Απαλλαγή Ανδρέα Βγενόπουλου για την μήνυση του «Ερρίκος Ντυνάν» - iefimerida.gr

Απαλλαγή Ανδρέα Βγενόπουλου για την μήνυση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Απαλλαγή Ανδρέα Βγενόπουλου για την μήνυση του «Ερρίκος Ντυνάν»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαλλαγή του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου από την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης που του είχε απαγγελθεί ύστερα από μήνυση του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Η υπόθεση είχε φθάσει στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση για τα αδικήματα της εκβίασης, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της απιστίας που είχε καταθέσει το κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, διά του προέδρου του, Ανδρέα Μαρτίνη, κατά της Marfin Popular Bank και του εκπροσώπου της, Ανδρέα Βγενόπουλου. Η μήνυση αφορούσε την καταχρηστική - κατά τους μηνυτές - καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του Ιδρύματος αμέσως μετά τη συνεργασία του «Ερρίκος Ντυνάν» με τη ΓΑΙΑ Α.Ε. Κατά τη μήνυση, η επίμαχη καταγγελία έγινε χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την «υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων».

Η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί μετά την υποβολή της μήνυσης έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά της τράπεζας με στόχο «να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων, που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της».

H απόφαση του Συμβούλιου Εφετών για απαλλαγή του επιχειρηματία είναι αντίθετη με την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε παραπομπή για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ