Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ραούφ Ντενκτάς - iefimerida.gr

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ραούφ Ντενκτάς

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «ήρωα» χαρακτήρισε τον Ραούφ Ντενκτάς, ο Ντερβίς Έρογλου σε ομιλία του, σε τελετή που έγινε στο «προεδρικό μέγαρο» στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, στην οποία εκτίθεται και η σορός του εκλιπόντος πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Ο νυν Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, υποστήριξε πως ο Ντενκτάς φορούσε πάντα «πύρινο γιλέκο» και εκθείασε την δράση του κατά την ίδρυση της ΤΜΤ, ενάντια στον ΕΟΚΑ.

«Ιδρυτή πρόεδρε, ηγέτη για πάντα, μην ανησυχείς. Κανείς δεν μπορεί εμένα και τον λαό να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε από το "κράτος". Καμιά πίεση, ό,τι και να τάξουν, δεν θα αποτρέψει εμένα και τον τουρκοκυπριακό λαό απ' το να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διζωνικότητα, τους δύο λαούς και τη συνέχιση των ενεργών και έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας», τόνισε ο Ντερβίς Έρογλου ενώπιον της σορού.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ραούφ Ντενκτάς | iefimerida.gr 0

Το φέρετρο του Ραούφ Ντενκτάς, το οποίο είναι σκεπασμένο με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα αύριο λίγο πριν από την κηδεία του.

Κατά μήκος της πομπής του φέρετρου από το νοσοκομείο στο «προεδρικό μέγαρο», με στρατιωτικό όχημα, είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους κόσμος, ενώ μαθητές κρατούσαν σημαίες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και φωτογραφίες του Ραούφ Ντενκτάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ