Μια σαλάτα που μπορεί να χρησιμεύσει για κυρίως πιάτο. Σαρακοστιανό και νόστιμο.
Υλικά
- 300 γραμμάρια πατάτες
- 1 χταπόδι φρέσκο
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ζητήστε από τον ψαρά να σας ετοιμάσει και καθαρίσει το χταπόδι
- Πλύντε το καλά σε κρύο νερό
- Σε κατσαρόλα βάλτε νερό, το καρότο ολόκληρο, το σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα φύλλα δάφνης και το ξύδι
- Βάλτε τα να βράσουν
- Κρατώντας το χταπόδι από το κεφάλι βουτήξτε το 3-4 φορές στο καυτό νερό
- Ρίξτε το χταπόδι στην κατσαρόλα, καλύψτε και βράστε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κύβους
- Βράστε τις σε αλμυρό νερό για 15-20 λεπτά (να μη λιώσουν)
- Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν
- Στραγγίστε το χταπόδι και κόψτε σε κομμάτια
- Σερβίρετε με ελαιόλαδο, λεμόνι, μαϊντανό -Αλατίστε με προσοχή
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο