Τσαβούσογλου: Η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων -Δεν εφαρμόζεται - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων -Δεν εφαρμόζεται

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης περί ακύρωσης της συμφωνίας για το προσφυγικό υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχωρώντας συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στα γεγονότα με την ακύρωση της επίσκεψής του στο Ρότερνταμ, ενώ σημείωσε πως ήδη η χώρα του δεν εφαρμόζει την συμφωνία για το προσφυγικό.

«Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου.Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι, η κατάργηση των θεωρήσεων, θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΕΕ προσφυγικό συμφωνία ΥΠΕΞ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ