Μοναδική συνταγή για λαχανικά, πολύ γευστικό πιάτο.
Στη γαλλική κουζίνα αυτό το φαγητό λέγεται «Tian» και θεωρείται σπεσιαλιτέ της νότιας Γαλλίας. Είναι συνταγή με λαχανικά εποχής που ψήνονται για ώρα στον φούρνο.
Υλικά
- 3 κολοκυθάκια
- 1 κιλό πατάτες
- 4 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
- 2 αυγά
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ποτήρι γάλα
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύντε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ξύστε το σκόρδο σε όλη την επιφάνεια ενός πιρέξ και αλείψτε το με βούτυρο
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, ψιλοκόψτε μέσα το σκόρδο, βάλτε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Τοποθετήστε τα λαχανικά σε όμορφο σπιράλ, ρίξτε από πάνω το υγρό μείγμα (ως 3/4, να μη σκεπάζει)
- Ρίξτε από πάνω λίγο βούτυρο, εδώ κι εκεί, ρίξτε την παρμεζάνα
- Ψήστε για 1 ώρα -Ελέγξτε την διαδικασία. Αν καίγεται, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο
- Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο