Σομαλία: Πιθανή πειρατεία σε φορτηγό πλοίο με σημαία Σρι Λάνκα - iefimerida.gr

Σομαλία: Πιθανή πειρατεία σε φορτηγό πλοίο με σημαία Σρι Λάνκα

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σομαλοί πειρατές εκτιμάται ότι έκαναν πειρατεία σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε καύσιμα και έφερε σημαία Σρι Λάνκα, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο, απενεργοποιώντας το σύστημα πλοήγησης και αλλάζοντας την πορεία του για τις ακτές της Σομαλίας, δήλωσε σήμερα ειδικός για την πειρατεία στο Reuters.

Το πλοίο Aris 13 που ανήκει σε εταιρία στο Ντουμπάι πιστεύεται ότι μετέφερε οκταμελές πλήρωμα, δήλωσε ο Βρετανός Τζον Στιντ της οργάνωσης αρωγής Oceans Beyond Piracy. Ο Στιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, έχει εργαστεί πάνω στην πειρατεία επί σχεδόν μια δεκαετία και είναι σε στενή επαφή με ναυτικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του πλοίου.

Εάν επιβεβαιωθεί η πειρατεία, θα είναι το πρώτο κρούσμα σε εμπορικό πλοίο από σομαλούς πειρατές από το 2012, δήλωσε ο ειδικός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σομαλία πειρατεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ