Ερώτηση Μπακογιάννη-Μπούρα για τον δραχμιστή συνεργάτη του υπ. Οικονομίας - iefimerida.gr

Ερώτηση Μπακογιάννη-Μπούρα για τον δραχμιστή συνεργάτη του υπ. Οικονομίας

Φωτογραφία: intimenews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eρώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας για τον «δραχμιστή» συνεργάτη του.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά να μάθει με την ερώτησή της με ποια λογική και ποια κριτήρια επελέγη για τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ο Γιαν Κρέγκελ, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως, όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι ο Κρέγκελ από τη θέση του προέδρου της επιτροπής θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά του ευρώ.

Να σημειωθεί, πως ο Γιαν Κρέγκελ είναι διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα», ενώ παράλληλα έχει υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».

Νωρίτερα, ερώτηση είχε καταθέσει στη Βουλή και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παπαδημητρίου ΝΔ ερώτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ