Βεστερβέλε: Είμαι αισιόδοξος για θετική έκβαση του PSI - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Είμαι αισιόδοξος για θετική έκβαση του PSI

Βεστερβέλε: Είμαι αισιόδοξος για θετική έκβαση του PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους θα έχουν θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρές, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών μετα τις συναντήσεις που είχε με τον Λουκα Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Σταύρο Δήμα.

Ο Γερμανός υπουργός έστειλε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αλλά και ενθάρρυνσης των μεταρρυθμίσεων ενώ τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης.

«Μαζί με τον Έλληνα ομόλογό μου θέλω να πω ότι θα βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν καλύτερες εποχές, να ξεπεράσουμε την κρίση χρέους και αυτήν την δοκιμασία για την Ευρώπη. Ευχόμαστε όλοι, θέλουμε όλοι μία ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας μέσα από, για παράδειγμα, διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Βεστερβέλε με τον Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα, ήταν η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία, επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σταύρος Δήμας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ