Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Σομαλία - iefimerida.gr

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Σομαλία

Φωτογραφία: Toby Melville/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την έκρηξη, που προκλήθηκε νωρίτερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκρηξη προκλήθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο ξενοδοχείο Wehliye στην οδό Μάκα αλ Μουκάραμ. Η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν η δεύτερη, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί μία ακόμη σε μίνιμπας, που στοίχισε τη ζωή του οδηγού όταν αυτός επιχείρησε να παραβιάσει σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Από την έκρηξη στο παγιδευμένο αυτοκίνητο δε σημειώθηκαν ζημιές στο ξενοδοχείο αλλά ένα γειτονικό σπίτι κάηκε ολοσχερώς. «Μέχρι στιγμής δύο πολίτες έχουν σκοτωθεί και δύο τραυματιστεί» δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσέιν στο Reuters ενώ αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για πέντε πτώματα.

Στην πρώτη έκρηξη, το μινιμπας εξερράγη όταν αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά του οδηγού, που αρνήθηκε να σταματήσει στο σημείο ελέγχου. Ο αστυνομικός Νουρ Οσμάν μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι «Ένας αστυνομικός σε σημείο ελέγχου πυροβόλησε εναντίον του μίνιμπας που εκινείτο με ταχύτητα. Εξερράγη και σκοτώθηκε ο μαχητής της αλ Σαμπάμπ που το οδηγούσε».

Η οργάνωση αλ Σαμπάχ έχει συνδεθεί με την αλ Κάιντα ενώ έχει αναλάβει και στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις στη Σομαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκρηξη Σομαλία Αλ Καΐντα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ